Церски Марш 2013


Браћо и сестре,
ове године, на дан када је српска војска кренула у одлучни јуриш против аутро-угарске окупационе силе на планини Цер, и извојевала прву победу савезника у Великом рату, организујемо ЧЕТВРТИ ЦЕРСКИ МАРШ.
НЕДЕЉА 18. августа, окупљамо се испред Саборног храма Св. Апостола Петра и Павла у Шапцу, око 6 сати 45 минута свештенство Епархије шабачке одржаће молитву за учеснике марша. У 8 сати колона ће кренути на 32 километра дугачак марш ка Текеришу, где се налази споменик јунацима Церске битке, онима чија дела су обележила нашу прошлост, оно што јесмо и одредили пут којим ћемо и у будућности ићи.
Као и претходне три године дужи одмори су у поцерским селима Варна и Волујац. Дуж целог пута обезбеђено је освежење за све учеснике и посна храна , а целим путем колону прати више аутомобила, служба обезбеђења и полиција. У сваком селу налазе се пунктови са водом које, већ традиционално, организују српски домаћини из Поцерине.
За све учеснике марша обезбеђене су мајце, храна на Текеришу као и превоз од Цера до Шапца по окончаном маршу.
Позивамо Вас, браћо и сестре, да и ове године покажемо своје поштовање ка делима наших славних предака и веру у будућност Србије.
МОЛИМО ВАС ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА УЧЕШЋЕ најкасније до 10. АВГУСТА на телефоне: моб. 065-437-4921, фиксни 015-351-145 или на ФБ профил.
https://www.facebook.com/cerskimars

Одржан трећи „Церски марш“


Фотографија: Желим, браћо и сестре да вам се, у име Нове Србије захвалим на учешћу на овогодишњем,трећем по реду Церском маршу. Показали сте своје поштовање бесмртним делима наших предака и нашу веру да ова земља има будућност. Видели сте како су нас са поштовањем и надом коју смо им вратили поздрављали становници села кроз која смо прошли. Хвала вам на томе. Србија је вечна док су јој деца верна.

Трећи „Церски марш“ у организацији Градског одбора Нове Србије (ГрО НС), Равногорског покрета, Покрета „Двери“ и Српског народног покрета „1389″ одржан је данас, традиционално на велики празник Преображење.

У односу на претходну годину, број учесника је скоро удвостручен. Око 200 учесника окупило се око 7 часова испред Цркве Светог Петра и Павла у Шапцу, а после Молитве, учесници су кренули у марш. Негде после 15 часова, учесници су дошли на коначно одредиште.

 

Церски Марш 2012


ЦЕРСКИ МАРШ 2012.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР

Господар Јевремова 13

015/351-145

Браћо и сестре,

ове године, на  дан када је српска војска кренула у одлучни јуриш против аутро-угарске окупационе силе на планини Цер, и извојевала прву побду савезника у Великом рату, организујемо ТРЕЋИ ЦЕРСКИ МАРШ.

На Преображење 19. августа, скупљамо се испред Саборног храма Св. Апостола Петра и Павла у Шапцу од 6 сати ујутру. Око 6 сати 45 минута свештенство Епархије шабачке одржаће молитву за учеснике марша. У 7 сати колона ће кренути на 32 километра дугачак марш ка Текеришу, где се налази споменик јунацима Церске битке, онима чија дела су обележила нашу прошлост, оно што јесмо и одредили пут којим ћемо и у будућности ићи.

Као и претходне две године дужи одмори су у поцерским селима Варна и Волујац. Дуж целог пута обезбеђено је освежење за све учеснике и посна храна , а целим путем колону прати више аутомобила, служба обезбеђења и полиција. У сваком селу налазе се пунктови са водом које, већ традиционално, организују српски домаћини из Поцерине.

За све учеснике марша обезбеђене су мајце, храна на Текеришу као и превоз од Цера до Шапца по окончаном маршу.

Позивамо Вас, браћо и сестре, да и ове године покажемо своје поштовање ка делима наших славних предака и веру у будућност Србије.

Организациони одбор       Церског марша 2012. године

Видовдан


 

Видовдан је непокретни верски празник кога празнују Српска православна црква (15. јуна по јулијанском календару28. јун погрегоријанском) и Бугарска православна црква и један је од највећих српских празника. Код Срба је познат под називомВидовдан, а код Бугара Видовден или Видов ден.

Значај Видовдана за српски народ проистиче из историјских догађаја који су везани за тај датум. Од свих је најзначајнијиКосовски бој, погибија кнеза Лазара (13711389) и тзв. пропаст Српског царства, па се тог дана, поред светог Амоса, од почетка XX века слави и црквени празник Светог великомученика кнеза Лазара и светих српских мученика[тражи се извор од 11. 2009.].

Садржај

  [сакриј

О пореклу назива

О пореклу народног назива за овај празник постоји више верзија, али ниједна није доказана односно потврђена. По једној је овај празник наставак слављења словенског паганског божанства Световида, који је био бог обиља и рата и који је можда био српски врховни бог. По другој интерпретацији су поштовање светог Вида (латSanctus Vitus) донели са собом немачки католички рудари Саси, а њихов светац је прилагођен локалном становништву. То тумачење се може лако побити када се узме у обзир да је овај празник познат и код Бугара иако Бугарска никада није била под утицајем Римокатоличке цркве, такође не треба св. Вида искључиво доводити у везу са римокатоличанством, јер је он ранохришћански светац, који се поштовао још пре поделе хришћана на православце и католике. Међутим треба имати у виду да су у Полабљу где је такође поштован Световид, његова светилишта махом замењена црквама посвећеним светом Виту, што упућује на закључак да је култ поштовања старословенског паганског божанства Световида замењен култом св. Витуса (т. ј. код западних Словена култом св. Вита, а код јужних Словена култом св. Вида). Код Срба и Бугара који иако признају св. Вида, као ранохришћанског свеца, овај дан се поштује више као народни празник Видовдан. Видовдан је фиксни празник који Римокатоличка црква обележава 15. јуна и посвећен је св. Виду (латSanctus Vitus, у преводу са латинског свети Витус, т. ј. свети Вид), а сам култ св. Вида је био врло јак на Јадранском приморју. И данас на Јадранском приморју постоје топоними и храмови који носе име св. Вида, а св. Вид је и заштитник града Ријеке (итал. Fiume, у преводу са италијанског река(на ијекавском говору ријека)) која Видовдан (15. јун) обележава као дан града (потребно је скренути пажњу да званичан датум Видовдана није 28. јун, већ 15. јун, само што тај 15. јун због разлике у календару пада на 28. грегоријански јун, као што и Српска Нова Година чији је званичан датум 1. јануар пада на 14. јануар, јер се СПЦ придржава јулијанског, а не грегоријанског календара).

Догађаји

Vista-xmag.png За више информација погледајте чланак 28. јун

Видовдан на Газиместану 2009.

Ово су неки од догађаја који су се збили на Видовдан (обратити пажњу да је због разлике у календару Видовдан у сваком веку падао на различит датум; на пример, Косовска битка је одиграна на Видовдан 15. јуна 1389, а не 28. јуна 1389):

Док се неки од ових догађаја само датумски поклапају са 28. јуном (углавном међународни догађаји), неки су смишњено заказани за Видовдан, користећи симболику тог празника (нпр Милошевићев говор на Газиместану).

Саопштење


САОПШТЕЊЕ::: 02.07.2012. ЗАШТО СЕ МЛАЂАН ДИНКИЋ БАВИ КАДРОВСКИМ РЕШЕЊИМА?

 

Нова Србија очекује да мандатар будуће владе  Ивица Дачић састави кабинет који ће што пре преузети одговорност за тешку ситуацију у којој се Србија налази, али не очекујемо да Млађан Динкић одређује персонална решења, тј. ко ће бити министар којег ресора…..КОМПЛЕТАН ТЕКСТ>>>

САОПШТЕЊЕ::: 07.05.2012. ХВАЛА БИРАЧИМА

 

Нова Србија се захваљује свим члановима и симпатизерима странке који су гласали за листу „Покренимо Србију“ на јуче одржаним парламентаринм изборима. Захваљујући толикој подршци листа за промене „Покренимо Србију“ освојила је највећи број мандата у будућем сазиву Скупштине Србије…..КОМПЛЕТАН ТЕКСТ>>>

Саопштење


САОПШТЕЊЕ::: 09.05.2012. ПОДШКА НИКОЛИЋУ

    

Нова Србија честита грађанима Србије 9. мај, Дан Европе и позива их да у другом кругу Председничких избора, 20. маја довршимо започети посао и подржимо Томислава Николића, кандидата коалиције Покренимо Србију како би наша земља добила перспективу за остварење промена које су јој преко потребне.

Србија са овом влашћу не сме више да изгуби ни један дан! Србији су потребне структурне реформе које ће омогућити нове инвестиције, нова радна места, деполитизацију привреде и остварење повољног пословног амбијента.

Будућност следеће владе Србије зависи од резултата у другом изборном кругу за председника Србије. Због тога је Србији више него икада потребан председник који ће бити председник свих грађана, а не само једне политичке странке и нова влада која ће радити у најбољем интересу Србије, а не само једне странке.

У Беграду 09.05. 2012.године

Информативна служба Нове Србије

Интервију


РАЗГОВОР СА БОЖИДАРОМ КАТИЋЕМ, ПРЕДСЕДНИКОМ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

АКО ВАМ ЈЕ ДОБРО, ОНДА НИШТА

Дипломирани правник Божидар Катић политиком се, по сопственим речима, бави одувек. Био је најмлађи одборник коалиције “Заједно” 1996. године. Градски одбор Нове Србије у Шапцу је формиран 1998. године. Катић је 2009. године изабран за председника Окружног одбора а од 2010. године председника је Градског одбора ове странке.

 

 

Ближе се избори. Какве су ваше амбиције?

-Нова Србија је своју позицију јасно поставила. Рекли смо грађанима шта мислимо о овој власти и да сматрамо да су промене неопходне. Уколико опозиција на овим изборима не успе да освоји власт бојим се да нам следи још већа корупција, још веће задуживање  и да ћемо ући у круг из ког заиста више неће бити изласка. Тешко је и сада али верујем да постоје реалне шансе да се из ове позиције, у коју нас је довела владајућа коалиција, извучемо и као држава и као град. Неопходне су промене и озбиљност свих нас да би се прикинуо ланац корупције и ситуација да тајкуни воде државу.

Имате ли неке конкретне предлоге за побољшање живота у Шапцу?

-Желимо промену политике везане за запошљавање и политике која се тиче улагања у северозападну радну зону. Тражимо да се северозападна радна зона отвори за инвеститоре на прави начин, а не да буде покриће за трошење пара из буџета. Биће потребна анализа колико је новца уложено у зону, а шта је заиста урађено. Онај ко буде у стању да запосли раднике може рачунати да ће у зони добити џабе земљиште, струју, воду и све што му треба. Основни приход локалне самоураве је приход на плате и то би се врло брзо исплатило. Међутим, ми данас имамо власт која не жели да о томе размишља на дуг рок, на двадесет година. Они хоће инвеститоре који ће доћи и дати има паре одмах. Неколико озбиљних инвеститора отишло је на тај начин из Шапца. Пример је произвођач чарапа Голден ладy који је долазио најпре у Шабац па потом отишао у Лозницу. Тамо су отворили фабрику, као и у Ваљеву. Добили су џабе земљу и све остало и у те две фабрике ради више од петсто људи. Тако је могло да буде и овде, али у њиховој продавници у Шапцу сада ради троје људи. Основни фокус наше политике јесте посао и начин да се дође до посла.

-Ми ћемо апсолутно другачије газдовати буџетом. Смањићемо трошкове који су сада огромни. Даје се 500.000 евра на фасаде, 100.000 евра на Шабачки летњи фестивал, и слично. То не долази у обзир. Онај коме је добро и коме само у животу фали да му је град сваке године окречен или да оде на Саву и слуша музику не мора да гласа за нас. Ако вам је добро, онда ништа. Ко мисли да тај новац може да се употреби за радна места, то је бирач који може да нађе своје место у Новој Србији.

-Јасно смо рекли, у нашем пропагандном материјалу, да новац из буџета може да се улаже само у обезбеђење нових радних места, за помоћ деци, мајкама и породицама са децом. Две ствари нам фале, посао и будући становници овог града. У задњих осам година има 2.200 шапчана мање, и то није мало. Ово је град у нестајању. Зато су нам посао и деца приоритет.

Колико чланова има Градски одбор Нове Србије, каква је структура и колико има стручних људи?

-Не могу да кажем са сигурношћу који нам је број чланова јер смо поново делили чланске карте и неке брисали, али мислим да смо негде на око хиљаду људи.Сваког дана нам дође један или два човека и учлани се у странку. Попуњавамо бројеве и за Српску нову годину направићемо пријем 1000. члана. Хоћемо да то буде неко репрезентативан.

-Градски одбор чини тринаест чланова изабраних на скупштини, два подпредседника и председник одбора. Градски одбор још у свом саставу има председника омладине, председника савета жена, а у проширеном саставу који доноси све одлуке има 52 председника месних одбора из села и 10 из града. Сваки месни одбор има минимално седам чланова. Градски одбор има своја радна тела. То су савети који су подељени по делатностима. У саветима се налазе и људи који нису чланови странке, већ су стручни за одређене области. Имамо адекватан број стручних људи који могу да помогну.

С ким би Нова Србија могла да изађе не изборе?

-Нова Србија има врло јасну позицију. Наш коалициони партнер на републичком нивоу је Српска напредна странка. Што се Шапца тиче ми смо заузели став да би, због снажних интереса које Демократска странка има у овом граду, најбоље било да опозиција изађе заједно на изборе. Тада бисмо ставили грађане пред јасан избор, да ли су за то да све остане овако како је сада или су за то да се све промени. Ми ћемо покушати да разговарамо са свим опозиционим странкама у граду. Демократска странка Србије такође је у нашој визији једна од странака које би могле да направе озбиљну и одговорну власт и уведу ред у овај град.

Коме после избора сигурно не бисте дали подршку?

-Ми апсолутно нећемо подржати и правити власт са странкама које су уништиле ову земљу и довеле је до најнижих грана. Никада није било горе а директан кривац за то је ДС и њени трабанти, пре свега Г17 плус, сада прекрштен у УРС и лажна опозиција ЛДП. Не бих помињао СПО, мислим да ни сами себе више не помињу. То је странка која је потезима Вука Драшковића довела себе у апсурдну ситуацију. Не знате шта он мисли у ком моменту. Сарадње сигурно неће бити са основним полугама зла у овој земљи, а то су ДС и Г17 плус, маскирана у УРС.

Шта највише замерате актуелној власти?

-Актуелној власти у Шапцу највише замерамо потпуни недостатак система. Сва власт је измештена из институција. Власт није ни код градоначелника ни у Градском већу, нити је тамо где је њена основа, у Скупштини града. Власт се налази у ресорним одборима Демократске странке. Не зна се шта ће се радити следеће године. Ради се стихијски и по принципу ко је јачи. Урушили су цео систем. Институције не постоје. Новац троше по свом нахођењу, како одговара чијим личним интересима или како процене да ће им донети неку добит на изборима.

-Води се вода на Цер, уместо да се са Цера вуче у равницу. Исте улице се лупају три пута. Исте зграде се фарбају три пута. Праве се мостићи. Нестане им водоскок. Огроман новац однесе Сава. Новац се троши потпуно ненаменски, онако како коме ко је виши у хијерархији ДС сине која генијална идеја, а углавном везано за лични интерес.

М.М.

Срдачан поздрав …


 

ГРАДСКИ ОДБОР ШАБАЦ

ГОСПОДАР ЈЕВРЕМОВА 13

ТЕЛ/ФАКС : 015/351-145

email : novasrbijasa@gmail.com

https://novasrbijasabac.wordpress.com/

Да ли осећамо одговорност пред потомцима? Шта ћемо им оставити .
Да ли осећамо одговорност пред прецима ? Шта смо дозволили да изгубимо , а за шта су они своје животе дали, без дилеме и питања шта је вредније сопствени живот или животи својих потомака, односно , данас нас.
А ко смо ми данас ?
Мало ко зна да је потомак славних предака, мало је оних којима је то уопште важно, мало ко је тога свестан. Да су његови преци , свети људи које је Господ удостојио свога небеског царства.
Имамо свету Србију , без обзира какви год да смо.
Данас нам се ваља за њу борити. Сад је бити или не бити , како је Хамлет некада поставио себи питање , данас то морамо учинити ми, крајње је време.
Зашто ? За Живот Србије !

Потражи нас на  фејсбуку

Приступница

 

Из одбора


КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ГрО НОВЕ СРБИЈЕ ШАБАЦ

Градски одбор Нове Србије Шабац одржао је јуче, 1.2.2013. године КЗН чија је главна тема било градски базен, чија реконструкција траје већ три године.

Читај Даље…

ИЗ ОДБОРА::: 20.08.2012. ОДРЖАН ЦЕРСКИ МАРШ НА ПРЕОБРАЖЕЊЕ

  У част обележавања Церске битке,   на преображење  око 200 учесника трећег „Церског марша“, у организацији Окружног одбора Нове Србије, Равногорског покрета, Српског народног покрета 1389 и покрета Двери, савладало 35 километара дугу маршуту од Шапца до знаменитог Текериша.Учесници марша окупили су се нешто после 7 сати у порти Саборнoг храма Св. апостола Петра и Павла у Шапцу. После молитве коју су служили свештеници Епархије Шабачке, око 8 сати колона у којој се, по процени полиције налазило нешто преко 200 учесника, кренула је ка Церу.

Обраћајући се представницима медија, на првом одморишту у поцерском селу Варна, Божидар Катић, председник Окружног одбора Нове Србије  захвалио се свим учесницима марша и „родољубима и патриотама из нашег града и околине, физичким и правним лицима, који су целокупну организацију омогућили својим прилозима.“

Колона је, певајући „Марш на Дрину“ стигла у Текериш нешто после 15 сати. После помена славним прецима, јунацима Церске битке, Божидар Катић председник Окружног одбора Нове Србије  честитао је свим учесницима марша на њиховој снази у упорности. „Показали сте данас своје поштовање бесмртним делима наших предака и нашу веру да ова земља има будућност. Видели сте како су нас са поштовањем и надом коју смо им вратили поздрављали становници села кроз која смо прошли. Хвала вам на томе. Србија је вечна док су јој деца верна.“

У овом подухвату, осим Шапчана, учествовали су и гости из неколико градова Србије и Републике Српске.

Информативна служба Нове Србије


 

ИЗ ОДБОРА::: 26.07.2012. ЦЕРСКИ МАРШ НА ПРЕОБРАЖЕЊЕ

    

 

У просторијама Градског одбора НС Шабац,  Градски одбор Нове Србије, Двери српске, СНП 1389 и Равногорски покрет одржали су заједничку конференцију за штампу на којој су најавили 3. по реду Церски марш. Овај догађај, организован у част церским јунацима, заказан је за Преображење – 19. август. Окупљање је нешто раније него претходних година, до 7 часова у порти Саборне цркве Св. Апостола Петра и Павла у Шапцу.
„Око 15 до 7 биће служена молитва, а после тога крећемо на 32 километра дуг марш до Текериша, до споменика церским јунацима. Планиране су две велике паузе, у Варни и Волујцу, а по потреби ћемо правити више мањих. Највећи проблем претходне две године била је врућина која нас је чекала негде на највећем успону у Волујцу. Надам се да ће то ове године бити избегнуто због ранијег поласка. Када дођемо на Текеришприсуствоаваћемо опелу церским јунацима, а затим ће бити организован и адекватанпрограм. Следе заједнички ручак и , наравно, дружење. Повратак је аутобусима до Шапца, рекао је Божидар Катић, председник ГО НС.
Он је навео да је одзив грађана много бољи него што је био у овом периоду прошле године и да очекује знатно више учесника. Да подсетимо, прве 2010. године на Текериш је стигло 54, а прошле 2011. 105 учесника марша.

Катић је позвао  суграђане да узму учешће у овој манифестацији и да покажу да поштовање прецима, веру у будућност нашег народа и земље и свестда  народ који не зна да цени своју прошлост нема ни будућност.

Информативна служба Нове Србије

ИЗ ОДБОРА::: 27.04.2012. ВЕЛИМИР ИЛИЋ У ПОСЕТИ МАЧВАНСКОМ ОКРУГУ

    „Четири године се овде ништа није променило, једино се на локалу променило, јер је локална власт средила тргове и улице. То је локална власт сама урадила. Средила је и цркву, реализовала пројекте. А републичка Влада ништа што је требало да уради није урадила“, казао је данас Велимир Илић, обраћајући се грађанима, приликом посете Крупњу.Председник Нове Србије Велимир Илић је данас у оквиру кампање за републичке изборе посетио Крупањ и Љубовију. Позивајући грађане да поново свој глас на предстојећим локалним изборима дају Др. Саву Дорићу, носиоцу листе Нова Србија-Покрет социјалиста који је и до сада био на челу општине Крупањ. Илић је обећао и нова улагања у инфраструктуру, туризам, враћање старог сјаја фабрици“Крупањка“.Коментаришући начелни договор пољопривредника Војводине са Владом републике Србије, по коме ће субвенције за аграр бити исплаћиване по хектару, Илић је истакао :“Влада да би сада пред изборе умирила сељаке рекла је да ће бити исплаћивано нешто, али ће се одбити регресирана нафта, одбиће се све оно што је дато за стимуланс за сетву, тако да фактички нико неће ништа примити“.Осврћући се на изјаву председничког кандидата Бориса Тадића да ће Србија за седам година бити члан ЕУ, председник Нове Србије је нагласио:“Одмакао је Србију од ЕУ, он је удаљио Србију од ЕУ . Ми смо били планирани да уђемо у ЕУ 2009.године. Борис Тадић је победио и порасла је корупција, порастао је криминал, порастао је број незапослених драстично, чак преко пола милиона људи је остало без посла“.Велимир Илић је још једном, позивајући бираче да изађу на изборе 6.маја и подрже

коалицију „Покренимо Србију“, додао да само ова коалиција може учинити све да Србија изађе из незавидне ситуације у којој се налази истакавши да људи који је чине имају снаге, елана, духа, али пре свега стручности за велики посао који предстоји у наредном периоду.


 

ИЗ ОДБОРА::: 25.02.2012. НАСТАВЉЕНА АКЦИЈА „ЖИВИШ КАКО ГЛАСАШ“ ГРАДСКОГ ОДБОРА ШАБАЦ

      

У суботу 25.фебруара Божидар Катић, председник Окружног одбора Нове Србије Мачванског округа одржао је састанак са члановима Општинског одбора Владимирци. Констатовано је да се кампања захуктава и притисак из дана у дан постаје све већи и већи, јер садашњи режим зна шта им после избора следује, те стога врше на све могуће начине опструкцију и притисак на опозицију.Циљ састанка, како је истакнуто на почетку јесте да се покаже пуна подршка странке овом одбору и његовим члановима, а уједно и договори план рада за предстојеће изборе.

Кључни проблем ,а како су навели чланови ОО, уједно и председници МО из општине Владимирци, је корупција, преобимна администрација општине у којој се и туку неби ли дошли до столице.СВИ присутни изнели су критике на рачун локалне власти, чија је окосница Демократска странка,  поводом тендера, у којима велики новац нестане магловитом брзином, при чему се радови или не ураде никако, или делимично, али у сваком случају ретко када заврше до краја, а поврх свега тога у строгој тајности, како локалне фирме, политички неподобне,  неби могле ни да узму документацију и предају своју понуду, која често зна да буде и троструко мања од најниже која добије посао. Тренутно локална власт гради базене, обећавају куле и градове, и то све наравно до краја 2012. године, као да ту причу нисмо слушали и пред претходне изборе, а не говоре да више од половини извођача није платила радове који су и до сада урађени – истакли су грађани ове општине.

После ове, увеодне тачке дневног реда састанак је затворен а за јавност, по завршетку су изјаве дали Божидар Катић, председник окружног и Љубиша Ивановић, председник општинског одобра НС.

„Ово нису избори у уобичајеним околностима. Ово су избори које, последњег дана законског рока, расписује најгора влада која је предводила ову земљу у њеној новијој историји. И та влада, влада Бориса Тадића, свесна је својих резултата. Свесна криминала, корупције, пропасти економије и друштва у које је изазвала и у њима врло лагодно уживала претходне четири године. Зна добро шеф штеточинске власти и шта народ мисли и о њему и о њиховој власт. И зато ће цела кампања владајуће коалиције бити усмерена на демотивисање бирача да изаћу на изборе и на њима гласају. Ми морамо да се постарамо да грађани гласају на изборима, и суштина овог састанка јесте у томе.

Састављен је план рада, као и план за промену власти на свим нивоима, па тако и овде, формиран је изборни штаб који ће у наредних две недеље обићи сва места у општини, покушати са што више људи да контактира, не би ли одзив на овим изборима био што већи, не би ли им показали да не желимо више да криминалци, лопови и издајници воде ову општину и ову државу – рекао је  Божидар Катић.

Издали су и ево баш јуче продали Косово, продали су нашу свету Српску земљу, издали су нашу историју и наше претке, нашу веру и културу, а без историје и прошлости, будућност не постоји. Мада, будућност нам и сада, узевши у обзир колико се из дана у дан задужују остаје неизвесна. Због свега тога, морамо узети ствар у своје руке, ове издајнике српског народа, нас, и наше деце коначно послати тамо где им је место, а то су затвори. – рекао је Љубиша Ивановић, председник Општинског одбора Владимирци.

ИЗ ОДБОРА::: 21.02.2012. АКЦИЈА ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈА ШАБАЦ

      

Конференцијом за новинаре, ГрО Нове Србије Шабац започео је акцију “Живиш како гласаш“.

„Циљ акције коју ћемо водити у наредне две недеље јесте подсећање бирача на важност избора, на то да они тог дана у својим рукама држе кључ своје и будућности своје деце.“ рекао је Божидар Катић, председник градског одобра Нове Србије Шабац и наставио „Ово нису избори у уобичајеним околностима. Ово су избори које, последњег дана законског рока, расписује најгора влада која је предводила ову земљу у њеној новијој историји. И та влада, влада Бориса Тадића, свесна је својих резултата. Свесна криминала, корупције, пропасти економије и друштва у које је изазвала и у њима врло лагодно уживала претходне четири године. Зна добро шеф штеточинске власти и шта народ мисли и о њему и о њиховој власт. И зато ће цела кампања владајуће коалиције бити усмерена на демотивисање бирача да изаћу на изборе и на њима гласају. Баш због тога  у наредне две недеље ми ћемо бирачима поделити нешто више од 10.000 летака, а од недеље ћемо темпо појачати и плакатирањем града, а од следеће среде и свакодневним разоговором са грађанима из приградских насеља.“

Представљени су и летци које ће делити омладинци НС, а ми смо приметили да су две врсте црно-бели, док је једна мања количина летака у боји на квалитетном папиру, са сликом Велимира Илића на једној и паролом ЖИВИШ КАКО ГЛАСАШ и логоом Нове Србије Шабац на другој страници.

„ Позивамо грађане да поступе на прави начин, да буду одговорни пред собом и нараштајима који долазе. Србија неће издржати још један мандат ДС и њених сателита. Тог дана, био он Ђурђевдан, или недељу дана раније, одлучиће се судбина наше земље и нашег народа. Одлучићемо хоћемо ли опстати и остати и као држава и као народ. То је дана када је судбина наше државе и нашег народа у нашим рукама. Све што треба да урадимо јесте да тог дана гласамо, да покажемо режиму Бориса Тадића шта мислимо о њему.“

„Суштина јесте баш оно што пише на плакатима и летцима испред вас – ЖИВИШ КАКО ГЛАСАШ !!!“ – завршио је Катић.

ИЗ ОДБОРА::: 24.01.2012. КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ ШАБАЦ

      

 

У уторак, 24. Јануара 2012.године ГрО Нове Србије одржао је конференцију за новинаре чија је тема била скоро деценијска прича о изградњи азила за псе. Како наше локалне власти то редовно раде, па и овај пут кренули су у тај фамозни ПРЕДИЗБОРНИ пројекат по стандардима (и рачуницама, јер да није тога, ништа од азила) познатим само њима. Наравно кад кажемо њима, не мислимо директно на Градску управу, него на канцеларију и неколицину из врха Демократске странке. Како се избори ближе, Демократска странка и њихови челници који седе по кацеларијама Градске управе, неки да, а неки чак и то не, ваљда их  мрзи да долазе на посао,а и ако дођу ту су пар сати па иду кући да одмарају, што је тема за неку другу конференцију, дошли су на ову генијалну ПРЕДИЗБОРНУ идеју: Изградити азил за псе – што скупљи, не поштујући стандарде и наравно на што „горој“ локацији!

Након више месеци које је Нова Србија провела причајући да је Шапцу неопходан азил и да је недопустиво да га град ове величине нема, неко се сетио да сада, ПРЕД ИЗБОРЕ, направи исти. Хвала му на томе, али као и увек  Нова Србија има неколико питања Градској управи или онима који су на ову идеју сада дошли:

1.       Која је локација азила, и како се дошло на идеју да се изабере локација крај изворишта, ако је та локација у питању?!

Молимо детаљно објашњење како се дошло до локацији између изворишта и хиподрома, крај насељеног места? Сваки иоле нормалан човек одбацио би ову идеју, јер народ који живи у близини неће моћи да живи од мириса паса и лавежи! А наравно као подпитање апропо локацији желимо да питамо да ли ће вода са изворишта  бити „боља“ након изградње азила крај њега? Да ли ико нормалан, ко се бавио овом идејом о изградњи размишља о томе, или је само битно да се ПРЕДИЗБОРНИ азил направи и да се овом идејом исиса још мало новца из буџета?

2.       Који је капацитет азила?

Да ли је тачно да се азил прави од само сто-педесет боксова, иако се зна да у граду Шапцу има око шест стотина паса луталица? Ни по једном једином стандарду, када се упореде ове две бројке, блесаво је правити овако мали азил? Или је то само још један од начина да се удвоструче-троструче и четвороструче касније трошкови накнадне изградње и проширења?

3.       Колико кошта израдња азила?

По нашим информацијама азил треба да кошта око 10 милиона динара, а како сазнајемо само у прошлој 2011.години исплаћено је око 7,6 милиона динара из буџета Града Шапца на име одштете због уједа и напада паса луталица! Па нам није јасно због чега се толико дуго чекало на изградњу азила, ако се за само једну годину од новца који се да на одштету могао изградити азил? И на крају, сумирајући све околности питамо господу са идејом о азилу:

4.       Кога више завитлавате?! Градите нам азил у насељеном месту, крај извора воде, са капацитетом четири пута мањим него што је потребан, очигледно, у време кампање за новац који се потроши за нешто више од годину годину дана на име одштета, а сад сте се сетили да га градите?  Избори су близу, неће вам помоћи више ни цркве да градите, а камоли ПРЕДИЗБОРНЕ азиле!

Трибина НС „Борба за опстанак“ у Метлићу
26. децембар 2011.

Серија акција ГрО Нове Србије Шабац посвећених очувању и спасу српског села „Борба за опстанак“ настављена је у петак 23.12.2011. године разговором са мештанима у селу Метлић. Са мештанима су разговарали чланови ГрО НС и савета за пољопривреду одбора Мирослав Николајевић и Мирко Филиповић, као и председник градског и окружног одбора Нове Србије Божидар Катић.

На самом почетку трибине присутни су упознати са економским програмом Нове Србије, садржаном у „Новој економској политици са антикризним мерама“ која представља економски програм ове странке. Истичући да је у центру економске стратегије пољопривреда, као једина развојна шанса Србије, позвали су грађане да изнесу своја искуства и своје проблеме, те да заједно продискутују понуђена решења.

Говорећи о тренутној ситуацији у земљи, председник ГрО Нове Србије Шабац, Божидар Катић изјавио је: „Земља која нема своју војску и своју храну јесте непостојећа земља, земља робова. Са војском су већ завршили посао, а све што данас видимо као мере државе ка пољопривреди и селу јесте начин да нам се ускрати и храна. На жалост власти које ову политику спроводе, Србија је земља људи који умеју и могу да произведу храну која је потребна нашем становништву, са ове, најбоље земље на свету. Крстаре Србијом агрономи које нашим парама плаћа министарство, да нам кажу како у нашим поцерским шљивицима најбоље рађају шљиве, како на житним пољима римске житнице Мачве најбоље успева жито. Само не знају да нам кажу како да купимо ђубриво, како да платимо нафту, и коме и по којој цени да продамо наше производе. Боље да су за те паре купили свакоме по канту нафте или џак вештачког ђубрива, него што нас уче оно што знамо, велика већина овде присутних, боље од оних које нашим парама плаћају да нас саветују.“

На питања присутних како је могуће да у овом делу града Шапца нема ни квалитетне струје, ни асфалтних путева, Катић је рекао „ сви иоле озбиљни градови у Србији, који мисле о својим грађанима те проблеме су одавно решили. Овде ти проблеми постоје зато што они који воде овај Град хоће да вас, пред изборе уцењују и траже ваш глас, а да би урадили оно што је морало бити урађено одавно.“ На самом крају преседник ГрО НС казао је и „Да би ми наш највећи и једини привредни потенцијал, земљу коју нам је Бог дао, могли да искористимо за препород и јачање наше нације, ту земљу мора имати ко да обрађује. Не променили се стање у селима џабе ће бити сви кредити и сви подстицаји, и све субвенције и савети, ово ће бити пуста земља. За новац који је бачен на фарбање фасада у граду, могла се средити електро мрежа у целом овом делу Поцерине. Али, то није био приоритет. Данас долазе и траже ваше гласове обећавајући вам струју и путеве. Питајте их где су били до сада.

Конференција за новинаре

„Живинарник“


Градски одбор Нове Србије Шабац данас је наставио акцију „Борба за опстанак“ . Подмладак странке делио је летке на којима се налазе основе програма за спас српског села и пољопривреде, као и летке који садрже слику стања у нашем граду и начине да се ти проблеми превазиђу.

Обраћајући се окупљеним новинарима председник ГрО НС Шабац Божидар Катић позвао је присутне да погледају како изгледа кровна конструкција на овој, највећој градској пијаци.

„Ова пијаца је реконструисана, и том реконструкцијом се поносила ова градска власт. Сваких неколико овде се сликао неки од челника града, објашњавајући нам како ће то чудо бити фунционално и надасве лепо. Првог лета, испоставило се, да лексан који представља покров чини савршено средство за загревање, те је морало да се тражи решење како би пијаца могла да функционише. Тада је то чудо први пут префарбано, и већ почело да личи на Франкенштајна. Али, и тиме су се градски челници хвалили, објашњавајући нам како су успешно решили проблем, који су претходно сами направили. А онда је дошла зима, и цела конструкција срушила се на главе ове несрећних људи.

Ми данас овде тражимо две ствари :

Одговорност оних који су на ову накарадну скаламерију утрошили новац пореских обвезника, под један и

Коначно решавање проблема овог покрова пре него што падне снег и пре него што ова комедија коју су изазвали потпуни немар и јавашлук свих градских структура, не постане трагедија, пре него што неко овде изгуби главу.

Да ли је то потребно, да неко страда, па да градске власти реагују?“

У току акције подељено је око 1500 летака, а разговор са грађанима трајао је више од 3 сата.

Акција „Борба за опстанак“ Градског одбора Нове Србије Шабац, посвећена очувању и опстанку српског села наставља се за викенд обиласком села на територији општине Владимирци и Коцељева.

Савет за информисање НС Шабац

Конференција за новинаре

„Минерална Ђубрива“

13. Децембар 2011.
„У уторак 13. 12. 2011. Године ГрО Нове Србије је одржао конференцију за новинаре на иницијативу сада већ бивших радника фабрике „Зорка минерална ђубрива“. Бивши радницу су изнели низ примедби и жалби на данашњу власт која на све могуће начине опструише правоснажну пресуду суда да се радницима исплате заостале зараде. Одговор и следећи корак радника на то како су изнели у разговору са правним тимом Нове Србије био је тужба међународном суду правде за људска права у Стразбуру. Пресуда коју су добили у Србији је правоснажна, а власти не желе да исплате радницима новац за који они по Уставу и закону Србије имају неоспорна права, тако да пресуду суда из Стразбура радници ускоро очекују.

Председник Градског и Окружног одбора Нове Србије Божидар Катић је на конференцији апеловао на власти да не штите тајкуне и криминалце, да новац који држава дугује, са правоснажном пресудом нашег судства исплати! У супротном одговор суда из Стразбура је известан и у том случају Србија, заправо буџетом свих нас, нашим новцем, платиће много већу суму него што је то у првобитној пресуди! Овога пута ће морати да плати и судске трошкове, камате…. Итд. Молимо власти да се уразуме, у овом периоду када је народ на рубу егзистенције власти се понашају бахато, безобзирно и безобразно! Сигурни смо да су и они свесни да заостале зараде морају исплатити, али тим одлагањем из дана у дан цифра је све већа, те се они на тај начин разбацују новцем свих нас, и понашају крајње неодговорно! Да ли се иза тога свега крије нешто веће, променом власти следеће године Божидар Катић је чврсто обећао да ће ствари везане за овај случај испитати и обелоданити до краја!“

Борба за опстанак – Липолист

НОВА СРБИЈА

„Борба за опстанак“ у Липолисту

Протеклог викенда, у оквиру акције „Борба за опстанак“ чланови Градског одбора Нове Србије Шабац посетили су Липолист. У разговору  које су водили са грађанима у суботу пре подне, чланови Савета са пољопривреду ГрО НС изнели су своје виђење перспективе развоја ове, кључне гране привреде наше земље,  једине која може нашу земљу и наш народ извући из потпуне пропасти, економске, моралне и националне, у коју нас је увела влада Демократске странке, Г 17+ и Социјалистичке партије Србије.

Кључна тема, овога пута, биле су субвенције. Подсећајући грађане овог дела Мачве да је још пре више од три године Нова Србија предлагала да се даје државна субвенција на малине и то у износу од 30 евроценти по килограму (као што раде Пољаци), а све то како би наша малина, иначе најквалитетнија, била и по цени конкурентна. Да је то тада прихваћено, данас би Србија била једини велики произвођач ове врсте у Европи, јер би захваљујући квалитету који би имала за исту цену потпуно потиснула остале, и данас би на извозу малина остваривали већи приход него од целокупног извоза у овој години. Али није било слуха за то, случајно или, што је вероватније, намерно. Слично је било и са субвенцијама за произвођаче дувана. Захваљујући ускраћивању државних субвенција, потпуно су упропашћени произвођачи дувана у Србији, а и индустрија која је у том моменту запошљавала неколико хиљада, а данас само неколико стотина људи. Све то урадила је ова Влада, те се Нова Србија озбиљно пита да ли је реч само о не знању или о злој намери.

„ Начин на који данас ова Влада и надлежно министарство за све и свашта, па и пољопривреду, дају субвенције противан је природи овог давања. Суштина субвенције јесте да се она даје или по јединици површине, најчешће се захтева да је обрађена, или по јединици производа. То значи, или по хектару или по килограму, једноставније речено. Свима који те хектаре обрађују и килограме производе. Под једнаким условима, што грађанима Србије гарантује Устав ове државе. Условљавање грађана регистрацијом газдинства, јединим занимањем, и обавезама из области ПИО и социјалног осигурања потпуно је противно Уставу, нашем правном поретку, и што је и најважније, свакој здравој логици. Нова Србија тражи да субвенције важе за све, да се дају пре жетве по хектару површине, без предуслова, а да се обавезе пољопривредника одбијају од субвенције, а не да буду предуслов да се она добије. То и плаћање осигурања само на носиоца домаћинства, једног носиоца по газдинству, а не свих чланова породице, први је услов да покренемо пољопривредну производњу. А за то је довољан новац који је ова несрпска влада дала претходних година страним команијама да би радиле у Србији“ рекао је у разговору са грађанима Божидар Катић, председник Градског и Окружног одбора Нове Србије.

У оквиру акције подељено је и више од хиљаду летака са програмом НС за село и пољопривреду, а у току ове недеље Савет за пољоприврду почеће посете Поцерини, док ће председник Окружног одбора Божидар Катић са сарадницима посетити веше села на територији Општине Владимирци.

Савет за информисање НС Шабац

ИЗ ОДБОРА::: 04.12.2011. AKЦИЈА ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ ШАБАЦ

      

АКЦИЈА  ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ ШАБАЦ „БОРБА ЗА ОПСТАНАК“

Градски одбор Нове Србије Шабац је у недељу 04. децембра 2011.године посетио Мачвански Прњавор. Како сам назив акције гласи, то је био примарни циљ, тако што ћемо народу бар приближно да покажемо реалну слика ситације у земљи. Како сваки Србин зна ко је, шта је и одакле потиче, логично је да се запитамо шта је то на шта Србија и један просечан Србин треба да се орјентише, и чему треба да се посвети?!Tо је ПОЉОПРИВРЕДА! Ми другу отаџбину немамо, Србија је све што смо имали, што ћемо увек имати и никада, ни по коју цену као што то ради данашња власт, нећемо издати! Ако будемо имали јаког сељака, имаћемо и јаку државу!АКЦИЈА  ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ ШАБАЦ „БОРБА ЗА ОПСТАНАК“

Данашњи антисрпски диктаторски режим има само један циљ, да упропасти српску привреду и пољопривреду како би довели стране мултинационалне компаније у нашу земљу, и од једне јаке, чврсте и стабилне земље каква је некада Србија била, њиховим приватизацијама, уништавањем државних фирми и нашег сељака од нас направи робовласничко и потрошачко друштво.Иако су делимично успели, обзиром на стање у земљи, треба сви заједно да се боримо против тога! Једино заједно можемо успети да се изборимо против!  Не желимо агрономе које је наш министар запослио са условом жуте књижице како би покушао да добије још неки глас! Они ће да саветују српског сељака шта да сеје, не питајући га има ли новаца да купи садницу, да купи ђубриво и новце да сипа нафту како би узорао њиву.Уместо тога хоћемо субвенције, хоћемо јефтине саднице, гаранцију цене пољопривредних производа да наш пољопривредник не мора да продаје јабуке по три динара, да малина има сигурну цену, да субвенције које држава обећа и испуни, што, како нас је досадашње искуство научило неће се десити!

Како је кампања већ увелико почела иако владајућа режимска колацији то јавно не говори, Нова Србија у Шапцу је већ пре неколико месеци званично кренула у кампању. У овом делу кампање Нова Србија обилази месне заједнице како градске тако и сеоске, и овом посетом у Прњавору Нова Србије почиње „отварање очију“ народу, показује шта овај режим ради, како систематично уништава српску пољопривреду, оно што је основни услов опстанка нас, наше деце и нашег народа! Желимо да укажемо народу и позовемо га да се заједно изборимо против овог антисрпског режима. На тему тога како је било и најављено Нова Србија је урадила летак за село где смо табеларно показали како то данашња reжим ради, а како би требало и како ће Нова Србија радила када се власт промени,а то је ускоро!

„У недељи иза нас били смо на терену у центру Мачванског Прњавора, већ следеће суботе ГрО Нове Србије иде у посету Липолисту. Реакција људи на терену је била врло позитивна, али је велики број њих изнело озбиљне критике на рачун власти. Те их добронамерно саветујемо да се већ једном опамете, продавањем и уништавањем Србије, продају и уништавају будућност свих нас, наше али и своје деце!“ – истакао је члан ГрО и савета за пољопривреду др ветеринарске медицине Мирко Филиповић.

Како то Демократска странка ради сада

За шта се Нова Србија залаже

 Потребно измирење обавеза за пензионо осигурање, ограничења на одређен број хектара, преобимна документација и низ других услова као основ за остварење права на субвенције!  Плански приступ изградњи система одводних канала и брана којима би се решио проблем поплава, благовремено прибављане потребних количина ракета за противградна дејства, изградња акумулационих језера за наводњавање.
Превисоке цене минералних ђубрива, семена и другог репродукционог материјала! Усклађивање цена са реалним условима у којима се налази наше село.
Константна повећања цена нафте и нафтних деривата! Спровођење  адекватне акцизне политике и постизање стабилних цена које ће реално пратити кретање цена нафтних деривате на светском тржишту.
Неорганизованост и монополско понашање при откупу пољопривредних производа! Организовање откупних станица које би за своју делатност поседовале адекватне дозволе и чији рад би био предмет контроле надлежних органа, а све у циљу заштите интереса пољопривредних потрошача.
Неорганизованост и монополско понашање при откупу пољопривредних производа! Плански приступ изградњи система одводних канала и брана којима би се решио проблем поплава, благовремено прибављане потребних количина ракета за противградна дејства, изградња акумулационих језера за наводњавање.
Накнаде пољопривредним корисницима ПИО фонда испод републичког просека! Подизање накнада пољопривредним корисницима средстава ПИО фонда.
Нестабилност националне валуте и цена основних животних намирница! Вођење адекватне монетарно – фискалне политике и по том основу обезбеђење стабилности националне валуте и цена основних животних намирница.

Неорганизованост, нестручност, самовоља, лични интереси, ниске откупне цене (у првом реду: млека, пшенице, воћа, свиња, говеда) , превисоке цене репродукционог материјала (нафте и њених деривате, минералних  ђубрива, семена, заштите…) , не уређеност продајних места, препуштеност усева вољи природе и не постојање воље да се предузму конкретне мере за превазилажење овог краха наше пољопривреде су само неки од низа проблема са којима се сусреће наше село, а све као последица не постојања јасне дугорочне развојне политике домаће пољопривреде и на тој основи базиране адекватне стратегије као пута којим ће се тај циљ остварити, Данас постоје само интересне групе које се воде искључиво личним интересима и све предузимају у складу са својим циљем, а то је свакако да само они остваре што већи профит при томе не обраћајући пажњу на то да уништавају Српско село, то је оно што се више не може и не сме толерисати! Неопходне су корените промене и креирање јасне, реалне и прецизно конципиране развојне политике и у складу са њом!

ИЗ ОДБОРА::: 26.11.2011. ПРЕДСЕДНИК НОВЕ СРБИЈЕ ВЕЛИМИР ИЛИЋ ПОСЕТИО ВЛАДИМИРЦЕ

      

Након летње посете Градском Одбору Нове Србије Шабац, председник странке Велимир Илић је у суботу 26. Новембра 2011.године посетио Општину Владимирци. Сврха посете како је истакао Божидар Катић председник Окружног одбора Нове Србије био је радни састанка са свим председницима Градских и Општинских одбора Мачванског округа, као и подршка грађанима који живе на овој територији, јер како је и сам господин Илић истакао, ово је округ где је диктатура и режимска власт Бориса Тадића по највише изражена.

Договореном састанку је поред Велимира Илића присуствовала и потпредседница Нове Србије Дубравка Филиповски. На почетку састанка  су представници Окружног одбора  и Градских одбора из Шапца, Лознице, Коцељеве, Крупња, Богатића, Љубовије, Малог Зворника и Владимираца поднели радни извештај али и истакли са каквим се проблемима сусрећу. У малобројним општинама где Нова Србије учествује у неком делу власти представници су истакли да републичка власт на све могуће начине покушава да опструише њихов упоран рад и труд , те да онемогући било какав напредак тим општинама. Али оно што је необично овом диктаторском режиму, је то да како све више врши притисак добија контраефекат, Нова Србија све јаче и упорније делује, бори се, помаже народ у свом крају и траје у томе што ради. Никола Арнаутовић председник ГрО Нове Србије у Лозници је истакао да је ситуација у том крају алармантна, да локална власт на челу са Видојем Петровићем на све могуће начине покушава да одржи своју позицију не питајући за цену, јер то је и онако судбина његових суграђана и његовог града, а не њега самог и његових најближих сарадника и тајкуна. Представници из Крупња су истакли да Нова Србија  у тој општини чини кључног актера у локалној власти, и да је сарадња са осталим странкама на локалном нивоу солидна, али да како смо републичка опозиција, немају најбољу сарадњу на том нивоу, па стога раде и делују у делокругу ограничених могућности, али напредак у општини постоји.

Како је време одмицало, и како су се представници одбора подносили своје извештаје, последњи је говорио Божидар Катић председник Градског и Окружног одобора НС који је у свом извештају истакао, да и поред свих потешкоћа и покушаја да се наша странка угаси у Шапцу, ми из дана у дан добијамо све већу подршку народа. Нова Србија у Шапцу данас се налази близу десет процената подршке грађана, јер како је Катић оценио данашњи одбор је за само годину дана препородио странку у сваком погледу, те сматра да се толики рад, труд и упорност поред свих претњи и опструкција исплатио. Он сматра да ће Нова Србија моћи да променими ситуацију  у овом граду и да се коначно почне водити рачуна о интересу свих, наших суграђана и нашег града, а не како је то случај данас где се у владајућој коалицији на локалу, мада је иста сутација и на републичком новоу, води рачуна само о личним интересима.

На самом крају радног састанка се Окружном одбору обратио и Велимир Илић који је због овако тешке ситуације у Мачванском округу рекао да је ово једна у низу од његових планирах посета овом крају. Подсећајући да је за време док је Нова Србија водила ресор, урађено 4 500 километара путева, да је и на коридорима, који нису били проритет урађено знатно више него свеукупно у претходне три године. Износећи да је корупција достигла ненормалан ниво, да су институције државе разорене до краја, те да ће се ова власт бранити свим средствима јер су огрезли у криминалу и корупцији , он је нагласио да одбори НС,  са комплетном опозицијом предвођеном СНС-ом,  морају истрајати до краја. „Морате се држати заједно, крај овог анти-српског режима је близу. Не смете посустати, не смете се бавити странчарењем и ситним, страначким интересима. Судбина нас, наше деце и наших потомака je само у нашим рукама“, те је дао даље смернице за рад и сарадњу  са осталоим странкама, пре свега опозицијом.

Информативна служба Нове Србије