КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ГрО НОВЕ СРБИЈЕ ШАБАЦ                     rsz_1novasrbija-sabac-logo1.jpg

                                  Нова Србија Градски одбор Шабац

Господар Јевремова 13, Шабац , Телефон/факс : 015/351-145

Email : gonssabac@gmail.com

                     КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ 4.2.2014.

 – ГРАДСКИ БАЗЕН –

„Базен, затворени, градски, како год га звали, права је слика и прилика власти која овај град води већ 14-ту годину за редом и чија се незаинтересованост за грађане и неспособност, а можда и нешо више,  на овом примеру најбоље види. Базен, тј. његова реконструкција започета 16.маја 2011. године, је, по најавама и уговору са тадашњим извођачем радова, требао бити готов, још 25.12.2011. године. Али није. Затим је најављено да ће бити гоготов 13.марта 2012. Али није. затим до 1. септембра 2012. године. Али није. Па је најављено да је капитални пројекат у 2013. године и да ће бити завршен до краја 2013. године. Али није. Сада се најављује да ће кроз емитовање обвезница града бити обезбеђен новац за завршетак ове године.

Нас у Новој Србији занима следеће:

Како се ушло у израду новог пројекта са локланом пројектантском кућом, и зашто? Зашто се поново, по трећи пут, почетком 2013. године ангажује нови пројектант и базен препројектује по други пут?

Постојели дозволе за сваки нови пројекат ?

Да ли су ове пројектанске куће изабране на тендеру и колики је торшак овог препројектовања?

Колико је до сада новца уложено, и из којих извора у реконструкцију базена и како је и за шта тај новац утрошен?

Шта је са оном скаламеријом која стоји на градилишту, хоће ли и може ли бити употребљена и колико је коштала?

ГДЕ ЈЕ НОВАЦ КОЈИ СВАКЕ ГОДИНЕ ОДВАЈАМО ЗА БАЗЕН?

КО ЈЕ ОДГОВОРАН ЗА ЊЕГОВО, ОЧИГЛЕДНО, НЕНАМЕНСКО ТРОШЕЊЕ?“
rsz_1novasrbija-sabac-logo1.jpg

НОВА СРБИЈА
ГРАДСКИ ОДБОР ШАБАЦ
Господар Јевромова 13, Ш А Б А Ц, тел/факс : 015/351-145,
gonssabac@gmail.com , www. novasrbijasabac.wordpress.com

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ГрО НОВЕ СРБИЈЕ ШАБАЦ

Градски одбор Нове Србије Шабац одржао је јуче, 1.2.2013. године КЗН чија је главна тема било градски базен, чија реконструкција траје већ три године.
Подсећајући присутне на број незапослених и сиромашних суграђана, председник Градског одбора Нове Србије Божидар Катић сматра да је невероватно, да у тим условима једини приоритет градских власти представља изградња базена.Рок за завршетак радова на реконструкцији и доградњи базена је, према уговору који је Катић показао новинарима био 25.12.2011. године.” И то је, у свим медијима најавио градоначелник Шапца Милош Милошевић, затим је најавио да ће бити отворен на Српску нову годину 13.1.2012., а онда, по трећи пут, и то је писало и на паноу који се налази на градилишту, 13. марта 2012. године. Сада локална самоуправа покушава, врло невешто и брло безобразно, да сопствену неодговорност и неспособност пребаци на Министарство грађевине и урбанизма. Подсетићу грађане да ово министарство није ни формирано тада када су радови требали бити окончани. “
На конференцији је истакнуто и да градске власти немају, нити покушавају да остваре било какву комуникацију са републичким властима, ни поводом пројеката битних за опстанак и развој града, пре свега везано за пловни пут Савом и изградњу луке на овој реци код Шапца.
“Људи који воде овај град треба да почну да раде свој посао или да сами оду. Треба да долазе на посао на време, да почну да се боре за свој град, да некада седну у један од силних службених аутомобила па оду у Београд, да активно намећу пројекте који могу да спасу наш град. Ниједан министар нема кристалну куглу у којој може да види шта то Шапцу треба, то морамо сами да тражимо. То ни у претходном периоду, када је њихова странка држала све полуге власти у Србији, ДС- ом предвођена локална власт није радила. И зато немамо базен, ни халу која задовољава основне услове за такмичења која наши клубови играју, ни фудбалски терен за, макар , другу лигу, ни инвестиције, ни могућност да напредујемо.” истакао је Катић.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s