Церски Марш 2012


ЦЕРСКИ МАРШ 2012.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР

Господар Јевремова 13

015/351-145

Браћо и сестре,

ове године, на  дан када је српска војска кренула у одлучни јуриш против аутро-угарске окупационе силе на планини Цер, и извојевала прву побду савезника у Великом рату, организујемо ТРЕЋИ ЦЕРСКИ МАРШ.

На Преображење 19. августа, скупљамо се испред Саборног храма Св. Апостола Петра и Павла у Шапцу од 6 сати ујутру. Око 6 сати 45 минута свештенство Епархије шабачке одржаће молитву за учеснике марша. У 7 сати колона ће кренути на 32 километра дугачак марш ка Текеришу, где се налази споменик јунацима Церске битке, онима чија дела су обележила нашу прошлост, оно што јесмо и одредили пут којим ћемо и у будућности ићи.

Као и претходне две године дужи одмори су у поцерским селима Варна и Волујац. Дуж целог пута обезбеђено је освежење за све учеснике и посна храна , а целим путем колону прати више аутомобила, служба обезбеђења и полиција. У сваком селу налазе се пунктови са водом које, већ традиционално, организују српски домаћини из Поцерине.

За све учеснике марша обезбеђене су мајце, храна на Текеришу као и превоз од Цера до Шапца по окончаном маршу.

Позивамо Вас, браћо и сестре, да и ове године покажемо своје поштовање ка делима наших славних предака и веру у будућност Србије.

Организациони одбор       Церског марша 2012. године

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s